dissabte, 1 de març del 2008

NO COUNTRY FOR OLD MEN - La consolidació de Javier Bardem

No es país para viejos. Una película dels germans Cohen e interpretada per Tommy Lee Jones, Javier Bardem i Josh Brolin entre d'altres actors de renom.
La història comença quan Llewelyn Moss (Josh Brolin) troba una furgoneta rodejada per varis homes morts. A la part del darrera hi ha un carregament de droga i dos milions de dòlars. Quan Moss agafa els diners, provoca una reacció en cadena de violència, que la llei, representada pel desilusionat sheriff Bell (Tommy Lee Jones), no el consegueix detendre.
Mentrestrant Moss intenta fugir del seus perseguidors, especialment del misteriós cervell de la operació (Javier Bardem) que es juga la vida dels altres a cara o creu.

La película posa al descobert la deliquència als USA i amplia el seu significat fins i tot donant constància de temes tans antics com la Bíblia.
Aquesta película, i gràcies al Oscar com a millor actor de repartiment, és la consolidació total de Javier Bardem com a un actor de futur al star system nord-americà. El paper que interpreta d'un assassí sense escrupols, que no té cap tipus de mirament i que no dubte en matar tot aquell que s'interposa en el seu camí.
http://es.youtube.com/watch?v=drJQS89ZYs8
Javier Bardem ha trobat en aquest interpretació un paper fet a mida, ja havia interpretat papers d'home dur com el que va fer a Perdita Durango però en aquesta película dels germans Cohen, es supera a si mateix, i li dona un toc molt personal i que només ell pot donar-li.
Es indubtable que des que el petit dels Bardem aparegués a Jamón, Jamón, la película dirigida per director català Bigas Luna i que va interpretar juntament amb la seva actual parella Penelope Cruz, ha demostrat que ha anat a més a cada interpretació que ha realitzat.
Papers com el de Reinaldo Arenas, o el del tetraplègic Ramon Sampedro, van demostrar que Bardem estava creixent com actor, i el premi rebut com a millor actor de repartiment, només fa que refrenar-ho.
Ara només ens queda esperar per saber si Javier Bardem s'acaba convertint en el substitut en els papers llatins que fins al moment semblaven reservats o per Andy García o Antonio Banderas.