divendres, 14 de març del 2008

"Allenrock" - El nou disc d'Estopa

Estopa, el grup de Cornellà format pels germans Muñoz, ha tret nou disc, "Allenrock"
La nova aportació d'aquesta parella d'ex-treballadors de la SEAT al món de la música porta per títol "Allenrock" un nom que fa un homenatge a la ciutat que els ha vist crèixer i pels que encara no se'n hagin adonat, el nom sorgeix de donar-li la volta a la paraula Cornellà-Allenrock.

En aquest disc hi podem trobar la música que els caracteritza, molta guitarra i sons de percusions, un so que els ha definit com a grup rumbero, amb una manera molt peculiar d'entendre la música però que ha sabut arribar a la gent.

Les lletres seguin la línera que han seguit sempre tenen als joves i a la gent del carrer i les seves vivències, preocupacions i paranoies, la seva principal inspiració. Uns temes que porten per títol noms tan eloqüents com poden ser: "Rumba ke tumba", "La matraca" o "Pesadilla" entre d'altres. També inclou el tema que van popularitzar en motiu del Eurobasket de Madrid.

Aquest cop a part de composar les cançons, també la producció d'Allenrock corre a càrrec dels germans Muñoz, que asseguren que així els dona una llibertat d'acció que qualsevol altra manera no tindrien.

Estopa és sens dubte el grup que d'alguna manera ha heretat aquells ritmes de grups rumberos com eren "Los Chunguitos" o d'altres grups van fer tan popular a finals dels anys 70, és a dir, tot i que ells diuen que Camarón de la Isla, és la seva gran font d'inspiració, el grup del Baix Llobregat s'ha convertit en el gran referent a nivell estatal d'aquest tipus de música, que podríem anomenar com a rumba urbana.http://es.youtube.com/watch?v=doI_3iGypZI