dijous, 6 de març del 2008

EL MOVIMENT FREEKE - Famosos a qualsevol preu

El moviment Freeke, s'ha consolidat els darrers anys com un conjunt de persones i actes de dubtós bon gust la majoria d'ells, però que d'alguna manera estàven disposats a que la gent rigués amb les seves actuacions amb l'única intenció de tenir una recompensa a nivell de coneixement col·lectiu.
Aquest moviment deu el seu creixement principalment a la consolidació total del món de les comunicacions, alhora que també de la aparició de elements com internet i llocs on poder mostrar les teves ganes de popularitzar qualsevol cosa.

La pàgina Youtube, n'és un clar exemple, allà si poden trobar imatges de gent fent qualsevol cosa només en busca de notorietat.
Per tant el moviment friki, d'alguna manera tot i que en uns inicis s'entenia com aquella gent rara o inadaptada socialment, crec que en l'actualitat aquesta descripció no acabaria per ser massa acertada i si que podríem dir que freeke seria més la persona que està d'alguna manera disposada a que la resta de la gent la conegui, que busca la notorietat a qualsevol preu, també aquest un element a estudiar pels sociòlegs a l'actualitat.

Si fa uns anys ja es cantava a aquest país coses com: "Mama quiero ser artista", avui aquesta frase és més vigent que mai, i la majoria de persones que situem dins l'entorn freeke tenen a veure amb el món de la televisió i dels mitjans.

Una prova evident que tot aquest moviment friki té a veure amb les ganes de donar-se a conèixer a través dels mitjans, per exemple, el trobem al nostre país fa uns anys quan el periodista Javier Cárdenas que treballava al programa "Crónicas Marcianas" gran bressol del moviment va realitzar una pel·lícula FBI ( Frikis Buscando Incordiar) on realment l'únic interessant era veure com tot un seguit de persones es deixàven fer de tot, només per sortit a una pel·lícula.

Si partim de la base que tot és cultura, també el moviment freeke el podem considerar com a tal, ens trobaríem davant una cultura popular, destinat a un públic necessitat de riure amb les desgràcies dels altres o amb el poc sentit del ridícul d'alguns d'aquests personatges.
Però, al meu entendre, seria més un col·letiu de gent que cerca la fama i la notorietat a qualsevol preu que no pas gent que busqui que se la reconegui pel seu valor artístic o productiu a nivell cultural. http://es.youtube.com/watch?v=3ABir0aZNxw