dilluns, 31 de març del 2008

Mort Salvador Escamilla - Un dels pares de la cançó catalana

El passat divendres va morir Salvador Escamilla i Gómez, nascut l'any 1931 a Barcelona, aquest polifacètic personatge, va "tocar" molts dels terrenys culturals, i va ser un personatge clau en la promoció cultural del nostre país.
Va treballar com a locutor de ràdio, on va tenir un paper destacat en la promoció de la cançó catalana, al seu programa Radiooscope a Ràdio Miramar, on donava la possibilitat a joves cantautors de presentar-se en societat i que s'escoltessin les seves músiques, entre molts d'altres se'l coneix per ser el descubridor de J.Manuel Serrat.
També és autor de diferents discos com a cantant, i va arribar a enregistrar fins a setze discos.

Va rebre gairebé tots els premis possibles, entre els més destacats, el Premi Ondas a l'any 1968, a l'any 1994 va rebre també la Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva aportació a la cultural catalana i com a gran impulsor de la música al nostre país.

En resum un home que va posar a disposició de la cançó i de la música en català els mitjans perquè tot i que la dictadura ho impedia, aquesta tingués un ressò important i no es perdès en l'oblit.

Una persona compromesa, implicada i volcada per la cultural del seu país i que intenta promocionar tot i les dificultats del moment. Descansi en pau!!!