divendres, 29 de febrer del 2008

FUJIMORI& MONTESINOS : Els excessos al Perú

Mariposa Negra és un co-producció hispano-peruana de l'any 2007, un drama del director, Francisco J. Lombardi, interpretada per actors com Melania Urbina, Magdyel Ugaz o els coneguts actors catalans Lluis Homar i Montserrat Carulla.
Una película que ens explica la historia de Gabriela, una jove que està a punt de casar-se amb Guido, un conegut jutge, que és assessinat en estranyes cirscunstàncies.
La protagonista pretèn averiguar que ha passat i d'alguna manera netejar la imatge del seu novio, i es per això que inicia una investigació pel seu compte, durant aquesta investigació tindrà l'ajuda d'Angela una jove i ambiciosa periodista i també s'enfrontarà amb Osman, el director de un influent diari diari, que és fidel al règim de Fujimori i que d'alguna manera ajuda a encobrir el que ha estat clarament un crim d'estat, e intentant donar-li una visió de crim pasional en un ambient gay.

Per intentar demostrar la veritat del cas, Gabriela s'endinsa als baixos fonts del cercle que rodeja a Vladimiro Montesinos, ella per intentar revenjar la mort del seu novio només té un objectiu, matar sigui com sigui, al segon home més important del Peru en aquell moment.

Una película recomenable, per conèixer com s'actuava durant la dictadura d'Alberto Fujimori al Perú, i sobretot que feia l'home que tenia més força política en aquell Perú corrupte i repressor, Vladimiro Montesinos. Les interpretacions de les dues principals protagonistes Gabriela i Angela, estàn força bé, i tenen un nivell interpretatiu bo.