divendres, 29 de febrer del 2008

Això ara si toca...Llegir.ho!!!

Jordi Pujol Memòries 193O - 1980. La biografia sobre Jordi Pujol i la seva etapa pre-política, que ha tingut en la persona de Manel Cuyàs, director adjunt del diari el Punt a Barcelona, l’encarregat de transcriure tot el pensament ideològic de l’expresident.

Un llibre que fa tot un recorregut per la vida de l’expresident de la Generalitat, i la seva trajectòria anterior a la seva entrada en política.

Un repàs que va des dels seus records d'infantesa repartits entre Premià de Mar i Barcelona, els seus primers contactes amb el món catòlic i quines vivències en va extreure d'aquesta relació amb l’església, també els seus primers passos dintre de l'escola on ja pertanyia d'alguna manera a diferents moviments culturals, i que posa de manifest el seu continu esforç per intentar d'alguna manera ajudar al país, ja sigui des del món empresarial o financer, o com explica la creació del seu partit polític Convergència i Unió i la participació en democràcia.

Uns textos que ens serveixen per conèixer una mica millor el per què de tot plegat, com i de quina manera s'ha forjat el caràcter i la manera de fer i d'actuar de Jordi Pujol.

I com el seu procés d'aprenentatge al llarg dels seus primers 50 anys de vida, li van servir per arribar a ser una persona respectada dins l'àmbit polític tant a nivell estatal com internacional.

Per tant en recomano la seva lectura, més enllà de la ideologia de cadascú per que se'ns dubte és un llibre molt ben estructurat, de fàcil lectura i alhora entretinguda ja que el seu autor, Manel Cuyàs, li ha sabut donar un toc de conversa amigable més enllà de la transcendència dels personatge en qüestió.

Aixì que com diria el protagnoista del llibre i refirint-nos a les seves pròpies paraules "Ara això no toca" ho podem substituir per un "Ara això si que toca. Llegir-ho".

Unes memòries que han de tenir una continuïtat en els propers mesos, en els quals Jordi Pujol intentarà explicar la seva trajectòria política en democràcia, que han suposat els seus 23 anys com a President de la Generalitat, i on segons paraules de l'ex-President: "Servirà perquè molta gent entengui per què vaig actuar com ho vaig fer i no de manera diferent".