diumenge, 13 d’abril del 2008

Todos estamos invitados - La por de l'amenaça terrorista

"Todos estamos invitados" és la nova aposta del cineasta Manuel Gutierrez Aragón, on es parla de la situació gairebé desesperada que pateixen les persones que viuen amenaçades pel terrorisme d'ETA i que han de viure protegides i amb escolta policial.
La història de "Todos estamos invitados" repassa precisament la situació des de dues perspectives diferents, en primer lloc la d'un professor universitari, paper que interpreta José Coronado, i que el seu posicionament contrari a ETA li suposa la ira de bona part del seu alumnat, i el silenciós repudi dels seus antics amics i una amenaça de mort.
L'altre paper protagonista ( Oscar Janeada) és el d'un jove que pertany a la banda, i que mentre dur a terme un atemptat pateix un accident i perd la seva memòria.

El film transcorre doncs entre les pors del professor i la ment fracturada de l'altre, entre els deliris i els racons foscos de la memòria morta, i la realitat angoixant de qui sap que està amenaçat i perd la seva intimitat i alhora la seva identitat.
Una pel·lícula que de ben segur portarà cua, ja que el tema d'ETA sempre ha estat motiu de controvèrsia sobretot degut al tractament que se n'ha fet, precedents com La pelota vasca, de Julio Medem així ho demostren.