dijous, 22 de maig del 2008

TEBEOSFERA - Una autèntica enciclopèdia del còmic

Tebeosfera s'ha renovat, el que ha estat un arxiu del còmic, ara gràcies a la seva millora en el format i l'aposta decidida per internet ha aconseguit posseir un arxiu i una base de dades sobre tot el referent al món del còmic que l'han convertit en la pàgina web més visitada pels qui volen conèixer qualsevol notícia, dada o fet que tingui a un còmic com a protagonista.
És una pàgina dedicada a l'ahir i l'avui del còmic, està dividida en autors, en personatges, i té a més una pàgina nova on es pot consultar en forma de catàleg visual de còmics espanyols principalment, però també algun d'estranger, un repàs de la història que va des del 1880 fins al 1992.
Aquesta nova incorporació a aquesta pàgina té un petit però, que encara no està acabada en la seva totalitat, i per tant encara trobem algunes de les seves seccions en construcció. Ara mateix si entrem a aquesta pàgina tenim actiu unes llistes d'autors, obres i d'alters coses relacionades sobre el món del còmic.

Un fet que crida la atenció es com es pot crear un arxiu de peces que sempre s'han presentat en paper. La resposta ens la ha donat el director de Tebeosfera durant la seva visita a la Facultat de Ciències de la Comunicació. Manuel Barrero ha reconegut que tot aquest procès de la creació d'un arxiu del còmic no serie possible sense el sistema informàtic que avui tenim, i que poder escanejar les peces de paper que tenim, es sens dubte, la millor manera d'arxivar-ho, gràcies al suport informàtic.
Per tant des d'aquest blog animem a tothom que vulgui i sobretot li agradi el món del còmic, que no dubti ha donar-se un tomb per aquesta pàgina www.tebeosfera.com/new del tot aconsellable pels amants de El Capitan Trueno, Els 4 fantàstics, Tarzán, etc...