dilluns, 19 de maig del 2008

88 Minutos - L'última pel·lícula d' Al Pacino

La pel·lícula "88 Minutos", es l'última estrena que ens ha acostat al gran Al Pacino fins a les nostres pantalles. En aquesta film Al Pacino, interpreta a Jack Gramm, un profesor universitari que alhora treballa de psiquiatra forense pel FBI. Un dia rep una amenaça de mort que l'avisa que li queden exactament vuitanta-vuit minuts per a la seva mort, ( d'aquí s'extreu obviament el títol de la pel·lícula).
Per intentar salvar la seva vida en Jack haurà d'utilitzar totes les seves habilitats, coneixement i entrenament per intentar apropar-se als possibles sospitosos, propers al seu passat més recent. Un antic alumne empipat, una ex-amant a qui va abandonar i un assessí en sèrie que ja es troba al corredor de la mort.

El prestigiós psiquiatra forense s'ha dedicat durant tota la seva carrera exemplar a fer infalibles "evaluacions" de les persones i dels factors de risc. Desprès de donar el seu parer d'expert en el cas del assessí en sèrie Jon Forster, espera la ejecució del criminal amb una gran satisfacció personal.
Però quan comencen a produir-se assessinats com els que feia en Forster, Jack es veu abocat a defensar la idea de que aquest cop es un fervent seguidor del pres. Segueix defensant la idea que Forster es culpable, tal i com l'inculpat habia confesat des d'un primer moment.
Tot i ser un home amb una gran confiança en si mateix Jack cada vegada es tornar més insegur i paranòic, doncs el compte enrera per la ejecució de Forster cada cop es més aprop.

Al Pacino, podem dir que es el millor de la pel·lícula, tot i que no ens trobem davant un paper estelar, fa una interpretació correcte, però gens espectacular, ni digne de menció. De la pel·lícula cal dir que sense utilitzar grans efectes especials, sense persecucions, es un thriller que resulta força intrigant e interessant, amb el continu joc que en fa el director, jugant a despistar l'espectador, fent creure'ns que hi ha més d'un potencial assessí, i estirant fins gairebé al màxim una idea que al principi sembla més aviat que no ha d'anar més enllà.
Tot i que com a crítica i en aquest sentit de la possible autoria de ser l'assassí, crec que el director falla una mica perquè no s'acaba d'entendre del tot quines són les les motivacions que els poden portar a voler matar el metge forense Jack, i això ens pot portar a viure episodis de la pel·lícula que són una mica forçades.
En resum una pel·lícula recomanable per aquells a qui els hi agradi els thrillers, tot i que l'argument no deixa de ser repetitiu, està força ben treballat, i Al Pacino tot i que no està al nivell que caldria esperar, es un actor amb molta experiència i d'un nivell interpretatiu tant alt, que aixeca el nivell de qualsevol producte cinematogràfic on participa.